Kindertandheelkunde

 

Kinderen zijn van harte welkom bij Drentsche Aa Tandheelkunde! Goede zorg voor het jonge gebit is van essentieel belang. We hebben veel affiniteit en ervaring in de omgang met en de behandeling van kinderen, waaronder ook zeer jonge kinderen, bange kinderen of kinderen die al het een en ander hebben meegemaakt.

Tandarts Oosterlaan heeft met veel plezier gewerkt op de afdeling Kindertandheelkunde van de Radboud Universiteit Nijmegen en vervolgens in de praktijk veelvuldig kinderen met heel diverse problematiek behandeld. Het spreekt voor zich dat kinderen een bijzondere plaats innemen binnen de tandheelkunde. Van jongs af aan is het belangrijk de basis te leggen voor een goed gebit. Het melkgebit is daarbij net zo van belang als de blijvende elementen. Een slecht melkgebit met cariës of tandvleesontsteking doet niet alleen pijn, maar heeft ook invloed op de blijvende elementen of elementen in aanleg.

Ook bij  (jonge) kinderen is het heel goed mogelijk om diverse behandelingen (zoals bv. vullingen) zonder problemen uit te voeren, mocht dat nodig zijn. Uitleg over de behandeling op kindniveau helpt hun vertrouwen te behouden en het kind te motiveren.

Door optimaliseren van voedingsgewoontes en gebitsverzorging, regelmatige controle, en zo nodig een orthodontische aanpassing in de latere groeifase streven we naar een goed gebit voor de toekomst.

Test hier je kennis over de gebitsgezondheid van je kind en krijg direct bruikbare tips!

 

Gewoon Gaaf is een preventiemethode voor ieder individueel kind van 0 tot 18 jaar en zijn ouders/verzorgers. De tandarts geeft gericht advies voor uw situatie. Hij begeleidt uw kind een gaaf gebit te hebben en te houden.

Onderzoek toont aan: 70% effectief! Meldt u kind aan!